Care India
Goed doel

C.A.R.E. India

C.A.R.E. is een Vlaamse, kleinschalige en onafhankelijke organisatie die zich inzet voor straatkinderen in Chennai. C.A.R.E. is de oprichter en sponsor van een uniek kindertehuis, Saranalaya genaamd, waar de familiale en gemoedelijke sfeer overheerst.

In 2017 verzamelden de Fietsvedetjes met hun Tourtocht genoeg geld in voor een nieuwe Jeep voor het kindertehuis. 

Ontstaan

C.A.R.E. is een Vlaamse kleinschalige en onafhankelijke organisatie die zich inzet voor straatkinderen in Chennai. De vereniging werd opgericht in 1996 door Jan De Vuyst en Veerle De Ketelaere. Op jonge leeftijd trokken ze samen door India. Na een bezoek aan de sloppenwijken van Chennai - het voormalige Madras - werden ze blijvend geraakt door de schrijnende armoede en besloten ze er iets aan te doen.

Saranalaya

Samen met een drietal Indische vrienden, sloegen ze de handen in elkaar en richtten ze het kindertehuis 'Saranalaya' ('geborgenheid') op, wat intussen de thuis van meer dan 40 kinderen uit de allerlaagste kaste geworden is.

De Fietsvedetjes en C.A.R.E. India

Jarenlang zijn de Fietsvedetjes trotse sponsor van C.A.R.E. India. Een deel van de jaarlijkse Fietsvedetjes tourtocht gaat naar Saranalaya. Zo hebben De Fietsvedetjes een zoon Darchan geadopteerd. In 2017 schonken de Fietsvedetjes een Jeep aan het tehuis. 

Bekijk hier de foto's